Meditatie & yoga Nidra

Aandacht training

Bewustwording fysieke en psychische lichaam. Inzicht in gedachten, emoties en het doorbreken van belemmerende overtuigingen.

Yoga Nidra, relax meditatie

NU ELKE DINSDAG 20.00-21.00 BIJ LITHA YOGA IN BLOEMENDAAL

Yoga nidra, de slaap van de yoga. Een yoga Nidra les bestaat uit een liggende geleide meditatie, waardoor de hersengolven van het brein zullen balanseren tussen een alertheid en slaapstaat.

Waarom Mediteren?

Bij meditatie leren we om observator te zijn van ons lichaam, met al haar/zijn gedachte, emoties, energielagen en meridianen. Het doel van meditatie is om een vorm van innerlijke rust en tevredenheid te vinden, de Chi (energie) weer te laten stromen door mentale/energetische blokkades op te heffen. Dit kan een positieve werking hebben in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld door betere keuzes kunnen maken, meer inspiratie hebben, daadkrachtiger zijn, groter relativeringsvermogen etc.

Minder stress. Meer focus & creativiteit

Stress en slaap zijn beide essentieel. Stress is een evolutionair mechanisme dat we nodig hebben om te overleven. In de slaap doorlopen de hersenen een aantal fasen, zodat het lichaam in staat is om de dag te verwerken en verbindingen in het geheugen vast te zetten. Het brein en zenuwstelsel hebben in deze tijd van hektiek zoveel te verduren, dat het lichaam niet alles kan verwerken tijdens de slaap. Dit kan tot allerlei stress gerelateerde klachten leiden. Yoga Nidra biedt de uitkomst, om de opgebouwde chronische stress weer te verminderen.   Het lichaam zal ontspannen en stresshormonen zullen in balans komen.

Yoga Nidra kan worden gezien als een massage voor het brein: verschillende gedeelten van het brein (oa sensomotorische en visuele cortex) worden aangesproken, zodat er sterkere breinverbindingen ontstaan. Door nieuwe en toevallige breinverbindingen kunnen nieuwe ideeën ontstaan.

Be careful, what you wish for

Aangezien er enige alertheid is tijdens de diepe ontspanning, ben je ontvankelijk om je eigen intenties in je onderbewustzijn te plaatsen. De geleide meditatie zelf kan ook bepaalde doelen centraal stellen. Daarom werkt yoga Nidra ook als een fijne tool voor onder druk presterende middelbaar scholieren, sporters en in het bedrijfsleven.