Yin yoga


LES: 60 tot 75 minuten. Thema varieert.

De yin yogalessen die worden gegeven zijn de klassieke functionele yin yoga en de lesvariant stress relief yoga.

Check de agenda voor het rooster.

Emilie geefthaar yoga lessen vanuit een functionele benadering, waarbij het draait om het effect van de houding en niet om de ‘looks’. Elk lichaam is uniek, waardoor de dezelfde houding voor iedereen anders aan zal voelen. In de lessen komen verschillende opties aan bod, om het juiste ‘target gebied’ te bereiken.

Yin yoga een goede ondersteuning voor ‘Yang’ sporten, zoals voetbal en hockey. Een goede aanvulling om blessures te voorkomen. Door Yin yoga word je je bewust van je lichaam en ademhaling, waardoor je een mentale rust kan bereiken.

Het maakt niet uit of je dik, dun, stijf of lening bent, yin yoga is voor iedereen toegankelijk. Yin yoga wordt gegeven vanuit een functionele benadering. Voor iedereen is een houding verschillend, dus wordt er naar gestreeft om de houding te vinden, die het beste voor jou werkt op het betreffende ‘target gebied’. In de les krijg je altijd te horen wat je hoort te voelen, en vooral wat je niet mag voelen, om blessures te voorkomen. Er worden altijd verschillende opties in houdingen aangereikt, zodat je kan kiezen wat het best bij je lichaam past.

Functional Yin Yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de houdingen langer worden aangehouden. Hierdoor kunnen de spieren ontspannen en wordt het het bindweefsel, ofwel fascia, gestimuleeerd . Fascia zit in alle delen van het lichaam.  In de fascia lopen alle energie banen. Door yin yoga worden de energie banen weer in balans gebracht. Dit heeft invloed op je gehele systeem.

Stress Relief Yoga

Stress Relief Yoga is een rustige combinatie les van Yin yoga en mindful, dynamische bewegingen. Een les voor zowel innerlijke, als fysieke bewustwording, met aandacht voor het verhelpen van de mentale en lichamelijke verkrampingen door stress.
Een lesvariatie met verschillende thema’s en technieken in ademhaling, meditatie en/of nidra.